Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sezóna 2013/2014

Soustředění: Vysočany 2014
 
spolecne-foto.jpgVe dnech 19.-24.8.2014 proběhlo ve spolupráci s oddílem Vysočan již tradiční soustředění mládeže. Zúčastnilo se asi 25 dětí, kteří byli rozděleni do dvou výkonnostních skupin. Trénovalo se každý den ráno a odpoledne a pro děti byl připraven další doprovodný program z něhož měl asi největší ohlas čtvrteční Baldovec. Mimo jiné proběhl také fotbal, desetiboj, návštěva Punkevních jeskyní, jízda lanovnou a vláčkem, kola, trampský večer a opékání párků, závěrečný turnaj. Zde je pár fotografií z vydařené akce.
_________________________________________________________
bambiriada-2014-003.jpgVe dnech 23. a 24.5.2014 se náš oddíl zúčastnil celorepublikové akce nazvané Bambiriáda. Je to vlastně přehled volnočasových aktivit pro děti. Zde je malá fotodokumentace a video z akce (čas 3:00).  
_____________________________________________________________________________
1.liga ženy
I bez Marie Jirůškové dokázala blanenská děvčata dvakrát bodovat na stolech soupeřů z našeho hlavního města. Konečné 6.místo v prvoligové tabulce jim tak patří naprosto oprávněně.
Slavoj Praha B – KST GMC Blansko 3:7
Body: Slezáková 3,5 Ševčíková 2,5 Suková 1
SF SKK El Nino Praha – KST GMC Blansko 5:5
 
2. liga muži
Blansko si bylo vědomo toho, že ani dvě vítězství v posledních dvou utkání jim pravděpodobně nezaručí postup do finále play off. I přesto obě utkání na stolech soupeřů zvládlo a pak jen čekalo na zázrak v podobě klopýtnutí Zlína. To se ale nestalo a v konečné tabulce tak Blansku patří třetí místo, čtyři body za první Ostravou a pouhý bod za druhým Zlínem.
Baník Havířov C – KST Blansko 2:10
Body: Dudík 3,5 Svoboda 3,5 Přikryl 2,5 Čák 0,5
Omya KST jeseník – KST Blansko 5:10
Body: Dudík 4, Svoboda 3, Čák 2, Přikryl 1
 
3. liga muži
Blanenské béčko již mělo před posledním víkendem jistotu záchrany, proto domácí porážka v obou zápasech nemusí zas až tak mrzet.
KST Blansko B – Sokol Borová 6:10
Body: Veselý 2,5 Mikula 2 Kvíčala David 1,5 Polívka Martin 0
KST Blansko B – TJ Žďár nad Sázavou 4:10
Body: Kvíčala David 2,5 Mikula 0,5 Veselý 0,5 Kvíčala Josef 0,5
 
KS II muži
Blanenskému C-týmu v posledním dvoukole již o nic nešlo, šanci tak dostali hráči žákovských kategorií Bednář s Polívkou a nevedli si vůbec špatně.
STK Zbraslavec B – KST Blansko C 10:5
Body: Bednář 2,5 Kutil Šimon 2 Procházka 0,5 Polívka Ondřej 0
Orel Boskovice A – KST Blansko C 10:2
Body: Polívka Ondřej 1 Bednář 0,5 Procházka 0,5 Kutil Šimon 0
_____________________________________________________________________________
1.liga ženy
Ženy se musely o víkendu obejít bez Marie Jirůškové, kterou nahradila po delší době hrající Karla Trávníčková. Na rezervní tým Vlašimi blanenská děvčata sice nestačila, s poslední Jihlavou si ale dokázala poradit.
SKST Vlašim B – KST GMC Blansko 7:3
Body: Slezáková 3, Ševčíková 0, Trávníčková 0
SK Jihlava – KST GMC Blansko 4:6
Body: Slezáková 2,5 Ševčíková 2,5 Trávníčková 1
 
2. liga muži
KST Blansko - MS Brno B 10:8
Body: Dudík 4, Svoboda 3, Přikryl Aleš 2, Čák 1.
Domácí jako by po porážce ve Zlíně, kvůli které přišli o reálnou šanci zahrát si finále play off, v úvodu utkání těžko hledali motivaci. Hosté vyhráli obě úvodní čtyřhry a svůj náskok navyšovali až do stavu 4:7. Blansku se ale pětibodovou šňůrou podařilo výsledek otočit na 9:7, především díky bezchybnému výkonu Luboše Dudíka a Lukáše Svobody. Šanci na remízu dal ještě hostům Kozubík, když porazil 3:1 Aleše Přikryla, v posledním zápase ale porazil stejným poměrem Pavel Čák hostujícího Jurošku a rozhodl tak o výhře domácích.
KST Blansko - MS Brno C 10:2
Body: Dudík 3,5 Přikryl Aleš 2,5 Svoboda 2 Čák 2
Blansku se v neděli povedl vstup do utkání mnohem lépe než v sobotu. Čák se Svobodou sice prohráli svoji čtyřhru, ale pět vyhraných dvouher v řadě dalo domácím luxusní náskok 6:1. Pak sice prohrál Pavel Čák v pětisetové bitvě s hostujícím Fischerem, další čtyřbodová šňůra domácích stanovila konečný výsledek.
 
 3. liga muži
MS Brno D - KST Blansko 7:10
Body: Veselý 3,5 Kvíčala D. 3,5 Mikula 2,5 Kvíčala 0.
Aby mělo blanenské béčko jistotu záchrany již před posledním dvoukolem, potřebovalo o víkendu jednou vyhrát. Tento úkol se podařilo splnit již v sobotu na stolech poslední Moravské Slavie Brno D.
Sokol Brno I - KST Blansko 10:4
Body: Kvíčala D. 2,5 Mikula 0,5 Kvíčala J. 1.
Porážka od druhého Sokola Brno tak již nemusí tolik mrzet.
 
_____________________________________________________________________________ 
 2.liga muži
p1070898.jpgSobotní zápas s předposledním Vsetínem Blansko bez problémů zvládlo, přímý souboj o druhé místo a o postup do play off ve Zlíně už bohužel nikoliv. Domácím výborně vyšel taktický záměr, když na Luboše Dudíka hned v prvním zápase nasadili svého nejlepšího hráče Smýkala. Luboš trochu svázaný nervozitou nedokázal vzdorovat přesné a tvrdé hře tohoto mladého nadějného hráče. A když Lukáš Veselý prohrál téměř vyhraný proti Liškovi (ve čtvrtém setu vedení 8:3 a 9:5) a Luboš v pětisetové bitvě podlehl domácímu Čajkovi, bylo o osudu utkání rozhodnuto. Ani dva body ze tří utkání skvěle hrajícího Lukáše Svobody na Zlín bohužel nestačily. Blansko tak již nemá postup do play off ve svých rukou, musí spoléhat na klopýtnutí Zlína nebo Ostravy v posledních čtyřech utkáních což není ale příliš pravděpodobné.
KST Vsetín – KST Blansko 3:10
Body: Dudík 3,5 Přikryl 3,5 Svoboda 3 Čák 0
KST Zlín – KST Blansko 10:4        foto,  video
Body: Svoboda 2,5 Dudík 1 Veselý 0,5 Přikryl 0
 
1.liga ženy
KST GMC Blansko – Baník Havířov 2:8
Body: Jirůšková 1 Slezáková 1 Ševčíková 0
Mladé hráčky z tréninkového centra v Havířově nedaly domácím sebemenší šanci na úspěch. Děvčata ve věku 15-17 let v Blansku ukázala, že jsou velkým příslibem pro český stolní tenis.
KST GMC Blansko – Moravská Slavia Brno 8:2
Body: Jirůšková 3 Slezáková 3 Ševčíková 2
Proti Moravské Slavii se očekávalo velmi vyrovnané utkání, do kterého se Blansku navíc příliš nevyvedl vstup, když Ševčíková se Slezákovou prohrály úvodní čtyřhru. Pak ale blanenská děvčata šňůrou tří vyhraných utkání v řadě dokázala vývoj otočit a dovést zápas k zaslouženému vítězství.
 
3.liga muži
Dvě veledůležitá domácí vítězství posunula blanenské béčko velmi výrazně k záchraně soutěže. V neúplné tabulce patří B týmu páté místo a jen totální kolaps v posledních čtyřech utkáních by mohl ještě znamenat záchranářské starosti.
KST Blansko B – SK Slatina 10:8
Body: Kvíčala David 3 Mikula 2,5 Kvíčala Josef 2,5 Veselý 2
KST Blansko B – Sokol Lanžhot 10:5
Body: Veselý 4,5 Kvíčala Josef 2,5 Kvíčala David 1,5 Mikula 1,5
 
_____________________________________________________________________________
1.liga ženy
I bez Marie Jirůškové vybojovala blanenská děvčata dvě důležitá vítězství na stolech soupeřů, která jim prakticky zajistila prvoligovou příslušnost i pro příští sezonu. Skvěle zahrála především juniorka Markéta Ševčíková, která má v Blansku střídavý start z Dubňan.
SVS Hradec Králové B – KST GMC Blansko 2:8
Body: Ševčíková Markéta 3, Slezáková 2,5 Ševčíková Veronika 2,5
TTC Ústí nad Orlicí – KST GMC Blansko 4:6
Body: Ševčíková Markéta 3, Ševčíková Veronika 2, Slezáková 1
 
2.liga muži
KST Blansko – Tatran KRPA Hostinné 10:4
Body: Dudík 3,5 Svoboda 3 Čák 2 Přikryl 1,5
Utkání třetího celku tabulky se čtvrtým bylo vyrovnané jen na samém začátku, kdy Čák se Svobodou prohráli svoji čtyřhru a Aleš Přikryl ve své první dvouhře nestačil na Štrobla. Od stavu 2:2 již pevně převzali otěže utkání do svých rukou domácí hráči a dosáhli zaslouženého vítězství, obzvlášť když za hosty nenastoupil jejich nejlepší hráč Novotný.
KST Blansko – Lokomotiva Pardubice 10:0
Body: Dudík 2,5 Přikryl 2,5 Čák 2,5 Svoboda 2,5
Jestliže v sobotu za Hostinné nepřijel jejich nejlepší hráč, tak předposledním Pardubicím se sestava rozpadla úplně. K utkání do Blanska dorazili hráči druhého až třetího sledu, kteří nebyli schopni s favoritem utkání držet krok, což se promítlo i na konečném výsledku.
 
3.liga muži
Sobotní porážku s přímým soupeřem v boji o záchranu ze Studené dokázali hráči rezervního týmu KST Blansko naplno odčinit na stolech druhého Znojma. Díky tomuto překvapivému vítězství tak má blanenské béčko záchranu třetí ligy stále ve svých rukou.
Sokol Studená – KST Blansko B 10:4
Body: Veselý 2,5 Kvíčala David 1,5 Kvíčala Josef 0, Mikula 0
Sokol Znojmo – KST Blansko B 6:10
Body: Veselý 3 Kvíčala David 3 Kvíčala Josef 2, Mikula 2
 
KS2 muži
KST Blansko C – TTC Komořany 8:10
Body: Voráč 2,5 Kutil Libor 2,5 Polívka 1,5 Procházka 1,5
KST Blansko C – TJ Cemo Mokrá 10:8
Body: Kutil Libor 4,5 Voráč 3,5 Polívka 1, Procházka 1
_____________________________________________________________________________ 
1.liga ženy
KST GMC Blansko – Slovan Bohnice 5:5
Body: Jirůšková 1, Ševčíková 1, Slezáková 3
Proti vedoucímu celku tabulky se domácím vůbec nepovedl vstup do utkání. Ševčíková se Slezákovou prohrály úvodní čtyřhru 10:12 v pátém setu a když své úvodní zápasy prohrála i Jirůšková se Ševčíkovou, nevypadalo to s domácími vůbec dobře. Naštěstí se ve výborné formě předvedla Stanislava Slezáková, která dokázala vyhrát všechna svoje utkání a v celém zápase ztratila pouze jediný set. Nejdříve korigovala stav utkání na 1:3 a za stavu 1:5 hladkou výhrou nad hostující Běhalovou zavelela k nevídané stíhací jízdě domácích hráček, která vedla až k dosažení velmi cenné remízy.
KST GMC Blansko - SKS Děčín 9:1
Body: Ševčíková 3,5 Slezáková 3 Jirůšková 2,5
Hosté přijeli k utkání pouze se dvěma hráčkami což v podstatě rozhodlo o osudu utkání. Domácí hráčky povzbuzeny vydřenou remízou s Bohnicemi nedaly Děčínu vůbec žádnou šanci pomýšlet na nějaký přijatelný výsledek.
 
2.liga muži
KST Ostrava C – KST Blansko 10:4
Body: Dudík 2, Čák 1, Svoboda 1, Přikryl 0
Přímý souboj o první příčku vyšel mnohem lépe domácímu celku, který nastoupil v nejsilnější možné sestavě, tedy i s mládežnickým reprezentantem Klosem. Blansko prohrálo obě úvodní čtyřhry a od té doby nebylo schopno velmi dobře připravenému soupeři klást větší odpor. Porážka odsunula blanenské áčko na 3.místo velmi vyrovnané tabulky, jeden bod za druhý Zlín a dva body právě za Ostravou. 
Siko Orlová B – KST Blansko 4:10
Body: Dudík 3,5 Přikryl Aleš 2,5 Svoboda 2,5 Čák 1,5
Z nepříjemné porážky v Ostravě se dokázalo Blansko naštěstí rychle otřepat a vybojovalo povinné vítězství v Orlové.
3.liga muži
Ani jedna prohraná čtyřhra a neomylný Lukáš Veselý, to byly hlavní příčiny dvou důležitých vítězství blanenského B-týmu v boji o zachování 3.ligy. Blansko se tak posunulo již na 9. místo, ale jen pouhý bod ztrácí na pátý Tišnov.
KST Blansko B – Baník Mikulčice 10:6
Body: Veselý 3,5 Mikula 2,5 Kvíčala D. 2,5 Kvíčala J. 1,5
KST Blansko B – SKST Hodonín B 10:6
Body: Veselý 4,5 Mikula 2,5 Kvíčala D. 1,5 Kvíčala J. 1,5
KS 2 muži
Vysočany - KST Blansko C 2:10
Body: Přikryl 1,5 Procházka 2,5 Polívka 2, Voráč 1,5 Němec 1,5 
Šošůvka - KST Blansko C 2:10
Body: Přikryl 2,5 Polívka 2,5 Voráč 2,5 Kutil Š. 2,5 
_________________________________________________________
Úspěšný víkend mají za sebou stolní tenisté KST Blansko. Všechny mužské týmy vyhrály, ženy dokázaly vybojovat remízu s jedním z favoritů soutěže.
 
1.liga ženy
KST GMC Blansko – SKST Hodonín B 5:5
Body: Jirůšková 2, Ševčíková 2, Slezáková 1
V souboji s druhým celkem tabulky se domácím příliš nepovedl vstup do utkání. Jirůšková se Ševčíkovou prohráli úvodní čtyřhru a v prvním kole dvouher dokázala zvítězit pouze Marie Jirůšková nad Kapounovou. Ševčíková i Slezáková svoje úvodí zápasy prohrály a hosté se tak dostali do vedení 3:1. Po výhrách Ševčíkové nad Kapounovou a Jirůškové nad Kmeťovou bylo ale záhy srovnáno 3:3. Hosté se opět dostali do vedení díky vítězství Kapounové nad Slezákovou v asi nejhezčím utkání dne. Domácí Slezáková byla dokonce dva míčky od vítězství, když v pátém setu vedla 9:8, štěstí se nakonec ale přiklonilo na stranu její soupeřky. Když ale Veronika Ševčíková překvapivě doslova přejela 3:0 Kmeťovou a Slezáková přehrála poměrem 3:1 Novotnou, dostalo se Blansko do vedení 5:4. V posledním zápase statečně vzdorovala Marie Jirůšková nejlepší hráčce hostí Kapounové. I když prohrávala již 0:2 na sety, dokázala se ještě výhrou ve třetím a čtvrtém setu vrátit zpátky do utkání. Pátý set byl ale již opět v režii její soupeřky, která tak pro velkého favorita zachránila alespoň remízu.
 
2.liga muži
Sokol Čechovice – KST Blansko 2:10
Body: Dudík 3,5 Čák 2,5 Přikryl 2,5 Veselý 1,5
Již s navrátilcem v sestavě Pavlem Čákem potvrdilo Blansko roli favorita a lídra soutěže i v prvním utkání 2.poloviny soutěže. Domácí navíc nastoupili bez svého nejlepšího hráče Holáně a nedokázali Blansku příliš vzdorovat i přesto, že hostům chyběl Lukáš Svoboda, kterého opět spolehlivě zastoupil Lukáš Veselý.
 
3.liga muži
KST Blansko B – Koral Tišnov 10:8
Body: Mikula 3,5 Kvíčala David 2,5 Voráč 2,5 Kutil Libor 1,5
Oba celky nastoupily s několika náhradníky, nakonec bylo šťastnější Blansko, které získalo velmi cenné body v boji o záchranu.
 
KS 2 muži
KST Blansko C – SK Kuřim A 10:2
Body: Přikryl 3 Polívka 2,5 Kutil Libor 2,5 Voráč 2
Utkání s pátým celkem tabulky bylo vyrovnané pouze na začátku, když Voráč s Přikrylem prohráli úvodní čtyřhru i přesto, že vedli 2:0 na sety. Pak byl zápas ale již plně v režii domácího týmu, kdy pouze Libor Kutil nestačil v pětisetové bitvě na hostujícího Jízdného, což byla také druhá a poslední prohra domácího týmu.

_________________________________________________________

Za hosty vzdoroval jen Holáň. Marně. Blansko vyhrálo 10:2 a je v čele II. ligy

Blansko – Stolní tenisté KST Blansko dohrávali poslední zápas letošního kalendářního roku se slabšími Čechovicemi. Jenom výhra je mohla vrátit na čelo tabulky druhé ligy. Domácí měli trochu problém se sestavou i s koncentrací, ale hlavně díky skvělým výkonům Dudíka a Veselého nedopustili překvapení. „My jsme nedoufali, že tady uspějeme, spíš jsme se pokoušeli o zázrak a ten nevyšel," povzdechla si jednička hostů Jan Holáň.
Za Blansko nastoupil i Aleš Přikryl, který přijel přímo z porodnice. Radostnou událostí se nenechal vykolejit a vyhrál s Lubošem Dudíkem úvodní čtyřhru. Stejně si vedla i tišnovská dvojice Lukášů Veselého a Svobody. Pak Přikryl vybojoval zápas 3:1 s Kvapilem a bylo jasné, že domácí si zřejmě tohoto soupeře pohlídají.
Přikryl i Svoboda si mohli dovolit prohrát po jednom zápase s nejlepším hráčem hostů Janem Holáněm. Tradiční stroj na body Dudík se nezasekl a přidal se k němu tentokrát i Lukáš Veselý, který přišel původně jako posila do béčka. Hned po porážce Přikryla roznesl v nejrychlejším utkání večera Jaroslava Šťastného 3:0 a uklidnil případné obavy. „Veselý se pěkně rozehrál, porazil i jedničku hostů Holáně, přestože prohrával 2:0 na sety," pochválil tišnovskou posilu předseda blanenského klubu Pavel Voráč.
Na 5:1 zvýšil Dudík, který nedal nikomu ze soupeřů šanci, po výhře nad Zdeňkem Šťastným. Po Dudíkovi přidal šestý bod rozjetý Veselý proti Kvapilovi. Potom sice Holáň porazil 3:0 Přikryla, ale to byl ze strany hostů poslední bod. „Mrzí mě, že jsem prohrál, ale myslím si, že je to pod kontrolou, že to dohrajeme do konce," věřil ve vítězství v té době Přikryl. A za pravdu mu dal i nejlepší hráč Čechovic Holáň. „Jsem rád, že jsem vyhrál, ale už je to špatné," uvědomoval si za stavu 6:2 pro Blansko. Následovaly výhry Dudíka, Svobody a Veselého a čekalo se jen na poslední bod.
Rozhodující zápas svedla blanenská jednička Dudík s hostujícím Kvapilem. Ten byl v dorostu v kraji jednička právě před Dudíkem. Po letech si pozice vyměnili. Dudík vyhrál 3:2 a uzavřel utkání. „Jediný odpor kladl právě Holáň, měli jsme to pod kontrolou," poznamenal Voráč.
Blansko je tedy zpátky na prvním místě druhé ligy, stejně bodů má asi největší soupeř v boji o play-off, Ostrava, jen o bod méně má třetí Zlín.

Body: Dudík 3, Veselý 3, Přikryl 2, Svoboda 2 – Holáň 2   foto zde

_______________________________________________________________

Ve dnech 14. a 15. 12. 2013 uspořádalo Okresní sdružení stolního tenisu Blanenska za vydatné pomoci hostitelského oddílu KST Blansko okresní přebory dospělých a mládeže. 

p1070555.jpgV kategorii dospělých oddíl KST Blansko doslova převálcoval zbytek okresu. Jediným rušivým elementem v podstatě "oddílovém" přeboru domácího Blanska se stal Luboš Bezděk, jež hájí v současnosti barvy Zbraslavce v KS I. Bezděk prohrál ve finále s domácím druholigovým hráčem Alešem Přikrylem. Vítěz se ukázal jako gentleman na svém místě, neboť všem svým soupeřům bez rozdílu povolil uhrát vždy dva sety. Z prvních osmi hráčů pořadí bylo sedm hráčů z hostitelského oddílu.

Rovněž čtyrhry byly jednoznačnou záležitostí domácích hráčů, kteří obsadili všechny tři pomyslné stupně vítězů. Vítěz dvouhry Aleš Přikryl přidal se svým bratrem Jiřím i vítězství v této disciplíně po oddílovém finálovém souboji s Pavlem Voráčem a Liborem Kutilem.

To v přeborech mládeže domácímu oddílu zdatně sekundovali i zástupci dalších okresních oddílů - Boskovic a Rájce.  Na úspěchu domácích má rovněž jistý podíl i oddíl Vysočan, jehož nejlepší mládežníci hájí od letošní sezóny barvy hostitelského oddílu KST Blansko.

Foto z turnaje mládeže, kompletní výsledky zde.

_______________________________________________________________
Stoprocentně využít výhody domácího prostředí se o víkendu podařilo stolním tenistům a tenistkám KST Blansko. Nevedlo se pouze mužům B ve 3.lize, kteří venku dvakrát prohráli.
2.liga muži
Dvě přesvědčivá vítězství nad týmy ze středu tabulky tentokrát režírovala předsezónní posila z Tišnova Lukáš Svoboda, který za celý víkend prohrál jediný set. Teprve druhou porážku v soutěži utrpěl v utkání s Jeseníkem Luboš Dudík, i přesto zůstává s úspěšností 94% nejlepším hráčem 2.ligy.
KST Blansko – Baník Havířov C 10:2
Body: Dudík 3,5 Přikryl Aleš 2,5 Svoboda 2 Veselý 2
KST Blansko – KST Omya Jeseník 10:3
Body: Svoboda 3,5 Dudík 2,5 Přikryl Aleš 2,5 Veselý 1,5
 
1.liga ženy
Blanenská děvčata nastoupila po delší době opět v nejsilnější sestavě a díky dvěma výhrám se posunula do klidného středu tabulky.
KST GMC Blansko – Slavoj Praha B 8:2
Body: Jirůšková 3,5 Ševčíková 2,5 Slezáková 2
KST GMC Blansko - SF SKK El Niňo Praha 7:3
Body: Slezáková 3 Ševčíková 2,5 Jirůšková 1,5
 
3.liga muži
Bez Lukáše Veselého, který zaskakuje v A týmu za nemocného Pavla Čáka se musel o víkendu obejít blanenský B tým. Bohužel Lukášova absence se velmi projevila a béčko tak veze ze stolů soupeřů 2 porážky.
Sokol Borová – KST Blansko B 10:1
Body: Mikula 1, Kvíčala David, Kvíčala Josef, Kutil Libor 0
TJ Žďár nad Sázavou – KST Blansko B 10:4
Body: Kvíčala David 2,5 Kvíčala Josef 1,5 Kutil Libor 0, Polívka Martin 0
 
KS 2 muži
Dvě přesvědčivá vítězství v okresních derby zaznamenal blanenský C tým.
KST Blansko C – Orel Boskovice 10:5
Body: Přikryl Jiří 4 Voráč 2,5 Procházka 2 Kutil Šimon 1,5
KST Blansko C – STK Zbraslavec B 10:0
Body: Přikryl Jiří, Voráč, Procházka, Polívka 2,5
________________________________________________________
Velmi úspěšný víkend mají za sebou stolní tenisté KST Blansko.
 
Ženy v 1.lize sice smolně remizovaly s Vlašimí B, když tři zápasy prohrály až v koncovkách pátých setů, proti poslední Jihlavě, ale potvrdily roli favorita a připsaly si hladké vítězství.
 
Muži A vezou dvě velmi důležitá vítězství z Moravské Slavie Brno, díky kterým se dostali do čela druholigové tabulky. Pod oběma výhrami je největší měrou opět podepsán Luboš Dudík, který ani jednou nezaváhal.
 
Muži B dokázali doma v sobotu přehrát poslední Moravskou Slavii D, v neděli bohužel nestačili na druhý Sokol Brno.
 
Po drtivé porážce od Slatiny z minulého kola se dokázalo otřepat blanenské céčko a veze dvě výhry ze stolů soupeřů, díky kterým stále udržuje kontakt s čelem tabulky.
 
1.liga ženy
KST GMC Blansko - SKST Vlašim B 5:5
Body: Ševčíková Veronika 2,5 Jirůšková 2,5 Suková 0
KST GMC Blansko - SK JIhlava 10:0
Body: Ševčíková Veronika 3,5 Jirůšková 3,5 Ševčíková Markéta 3
 
2.liga muži
Moravská Slavia Brno B - KST Blansko 7:10
Body: Dudík 4,5 Svoboda 2 Veselý 2 Přikryl Aleš 1,5
Moravská Slavia Brno C - KST Blansko 2:10
Body: Dudík 3,5 Přikryl 2,5 Veselý 2 Svoboda 2
 
3.liga muži
KST Blansko B - Moravská Slavia Brno D 10:7
Body: Mikula 3 Kvíčala Josef 3 Kutil Libor 2 Kvíčala David 2
KST Blansko B - Sokol Brno 5:10
Body: Mikula 2,5 Kvíčala David 2,5 Kutil Libor 0 Kvíčala Josef 0
 
KS 2 muži
Sokol Otnice B - KST Blansko C 5:10
Body: Přikryl Jiří 3,5 Procházka 3,5 Voráč 2 Polívka 2
Sokol Hlubočany B - KST Blansko C 0:10
Body: Přikryl Jiří 2,5 Voráč 2,5 Polívka 2,5 Kutil Šimon 2,5
________________________________________________________________________________
Opět po roce pořádal Klub stolního tenisu Blansko celostátní bodovací turnaj mladšího a nejmladšího žactva, Memoriál Jiřího Přikryla. Turnaje se  brhel-stepan.jpgzúčastnilo celkem 217 hráčů a hráček z více než šedesáti oddílů. Na turnaji opět natáčela Česká televize, asi pětiminutový sestřih by měl být odvysílán 5. prosince v odpoledních hodinách v relaci Sport v regionech.

Nejmladším účastníkem vůbec byl Štěpán Brhel z SKST Hodonín, ročník narození 2006, nejmladší účastnicí byla Karolína Garčicová z MSK Břeclav, ročník narození 2005.

 

Okres Blansko reprezentovali tito hráči:

Kategorie mladších žáků - Bednář Josef, Nečas Marek, Petr Michal, Polívka Ondřej, Skoupý Petr, Zukal Aleš (všichni KST Blansko), dále pak Švancara Jakub (STK Zbraslavec), Novohradský Jakub (TJ Sokol Petrovice) a Žáček Roman (TJ Vysočany). Bohužel nikomu se nepodařilo projít kvalifikací mezi 32 nejlepších, nejblíže postupu byli Bednář a Polívka, kterým scházel jeden vyhraný zápas.

Kategorie mladších žákyň -  reprezentovala okres Blansko pouze Novohradská Karolína, která nastoupila i v neděli v kategorii žákyň nejmladších. V mladších vypadla v prvním kole kvalifikace, v nejmladších vyhrála jeden zápas v základní skupině, obsadila 3. místo, což na postup nestačilo.

Celkové výsledky:

p1070471.jpgMladší žáci dvouhra 102 hráčů

1. Valenta Jan (TSM Kladno)

2. Martinko Tomáš (TJ Ostrava KST)

3. Siwiec Matěj (SKST Baník Havířov)

3. Hromek Filip (SKST Hodonín)

 

 

 Mladší žáci útěcha (nepostoupili z kvalifikace mezi 32 nejlepších)

1. Karbula Filip (TJ Sever Žatec)

2. Vykydal Ondřej (Sokol Hradec Králové 2)

 

Mladší žáci čtyřhra

1. Valenta Jan (TSM Kladno), Siwiec Matěj (SKST Baník Havířov)

2. Černota Filip (AC Sparta Praha), Nedbálek Michal (KST Zlín)

3. Martinko Tomáš (TJ Ostrava KST), Bělík Šimon (TJ Ostrava KST)

3. Bako Radim (TJ Lanškroun), Vybíral Filip (TJ Lanškroun)

 

Mladší žákyně dvouhra 44 hráček

1. Bošinová Aneta (SKST Vlašim)

2. Lajdová Karolína (SKST Vlašim)

3. Šedová Eliška (TTC Ústí nad Orlicí)

3. Štěpánová Gabriela (TJ Sokol Děhylov)

 

Mladší žákyně útěcha (nepostoupily z kvalifikace mezi 16 nejlepších)

1. Záděrová Linda (MS Brno)

2. Růžičková Daniela (TJ SB Světlá nad Sázavou)

  

Mladší žákyně čtyřhra

1. Štricová Niamh (STC Slaný), Pěnkavová  Kristýna (SKST Vlašim)

2. Lajdová Karolína (SKST Vlašim), Bošinová Aneta (SKST Vlašim)

3. Záděrová Linda (MS Brno), Hnojská Andrea (TJ Klatovy)

3. Pytlíková Tereza (SKST Vlašim), Hlobilová Viktorie (SKST Hodonín)