Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ševčíková Veronika

Mistrovství Evropy veteránů - Liberec 2011

Ve dnech 20.-25.6.2011 se v Liberci konalo ME veteránů ve stolním tenise.V kategorii 40-49 let nás úspěšně reprezentovala Veronika Ševčíková, hráčka prvoligového týmu TJ ČKD Blansko.
 
Dvouhra
placka.jpg
 
V základní skupině si Veronika nejdříve poměrem 3:0 poradila s Turkyní Mavi, poté stejným poměrem porazila i Němku Mehnerovou. V souboji o první místo ve skupině podlehla nejtěsnějším rozdílem 3:2 Rusce Lavrukhinaové. Mezi nejlepších 64 hráček tak postoupila ze druhého místa ve skupině. Druhá část se již hrála vyřazovacím způsobem.
V prvním kole Veronika porazila poměrem 3:1 Slovenku Benkovou a ve druhém stejným poměrem Němku Messerovou. O postup mezi nejlešpích 8 už Veronika nestačila na pozdější vítězku celého turnaje Němku Lamonosovou, které podlehla 3:0. Celkové 9.místo v konkurenci 109 hráček je ale velkým úspěchem.
 
Čtyřhra
puov-2-1.jpg
 
Celkem 51 párů bojovalo ve čtyřhře o cenné kovy. Partnerkou Veroniky byla Ivana Pušová, hrající 2.ligu za Turnov. Základní skupinu děvčata vyhrála když si postupně poradila s německým párem Gorgesová, Rothová 3:2, maďarsko-italským párem Katonaová, Stevanatová 3:0 a polským párem Krzysztoforska, Zborowska 3:2. Vyřazovací část děvčatům vyšla náramně. O postup mezi nejlepších 16 týmů porazili 3:0 německý pár Messerová, Piccuová. V boji o čtvrtfinále vrátila Veronika Němce Lamonosové porážku z dvouhry, když se svou partnerkou porazili pár Lamonosová, Mayerová 3:2. Na cestě do semifinále rozjetá česká děvčata nezastavil ani německo-turecký pár Gallreinová, Dikerová se kterým si poradila poměrem 3:1. Až Slovenky Daubnerová, Petreková byl nad síly českého páru, v boji o finále celkovým vítězkám děvčata podlehla 3:1. Konečné 3.místo ale ani jedna z hráček určitě nečekala.