Jdi na obsah Jdi na menu
 


Komentář k turnaji

25. 11. 2012

img_0002.jpgVe dnech 24. a 25. listopadu 2012 uspořádal oddíl stolního tenisu TJ ČKD Blansko Memoriál Jiřího Přikryla, celostátní bodovací turnaj kategotie A nejmladšího a mladšího žactva a doplňkový turnaj mužů a žen do 21 let. V sobotu dokonce před kamerami České televize, která z natočeného materiálu udělá čtyřminutový setřih a ten bude odvysílán na programu ČT Sport v rubrice "Sport v regionech". Nad turnajem převzal záštitu starosta Blanska Ing.Lubomír Toufar a senátor parlamentu ČR Jozef Regec. Rekordní účast potvrdila, že hráčky a hráči na podobné turnaje do Blanska rádi jezdí.

 
Mladší žáci - 102 hráčů z 53 oddílů
Náš okres reprezentovali Ondřej Polívka z ČKD Blansko, Martin Andrle a Miloš Pokorný, oba z DDM Letovice. Bohužel ani jednomu se nepodařilo projít sítem kvalifikace do hlavní soutěže mezi 32 nejlepších. Ondřej sice vyhrál první kvalifikační kolo, k postupu bylo ale zapotřebí zvítězit 3x.
1. Sedlář David - SK Kuřim
2. Průša David - Sportovní Jižní Město
3. Plachta Jakub - TJ Ostrava KST
    Březovský Petr - TTC Litoměřice
 
Mladší žákyně - 39 hráček z 26 oddílů
Jedinná zástupkyně našeho okresu, Jitka Benešová, na takto velkém turnaji teprve sbírala zkušenosti. V prvním kole kvalifikace podlehla Sazimové z SK Dobré.
1. Blašková Zdena - TJ Libín 1906 Prachatice
2. Viktorínová Michaela - KST Zlín
3. Polívková Barbora - SKST Vlašim
    Ilčíková Anežka - SKST Hodonín
 
Nejmladší žáci - 59 hráčů z 32 oddílů
Okres Blansko v této kategorii zastupovali Michal Petr z KST Orel Olešnice, Jakub Švancara z STK Zbraslavec a Aleš Zukal z TJ Vysočany. Jedno vítězství a 3.příčka ve skupině Michalovi ani Alešovi k postupu nestačili, Jakub prohrál všechny své zápasy a obsadil ve skupině 4.místo.
1. Martinko Tomáš - TJ Ostrava KST
2. Onderka František - KST Slezan Opava
3. Bělík Šimon - TJ Ostrava KST
    Mokrejš Jan - Sokol Hradec Králové 2
 
Nejmladší žákyně - 25 hráček z 22 oddílů
V této kategorii neměl okres Blansko žádného zástupce.
1. Štricová Niamh - STC Slaný
2. Hnojská Andrea - TJ Klatovy
3. Pěnkavová Kristýna - SKST Vlašim
Růžičková Natálie - MSK Břeclav
 
muži U21 - 10 hráčů z 10 oddílů
Nejpočetnější zastoupení okresu Blansko, kdy síly se soupeři ze špičkových oddílů poměřili David Kvíčala ČKD Blansko, Adam Zukal TJ Vysočany, Polívka Martin Orel Boskovice a Farkaš Michael Adamov.
1. Sikora Filip - Siko Orlová
2. Pěnkava Luboš - SKST Vlašim
3. Kvíčala David - ČKD Blansko
    Kozubík Pavel - MS Brno
 
ženy U21 - 6 hráček ze 4 oddílů
Veronika Švancarová z STK zbraslavec a Petra Suková z ČKD Blansko reprezentovaly náš okres v této početně nejméně zastoupené kategorii. Lépe se vedlo Petře, která obsadila 3.místo. Suverénně nejmladší, teprve patnáctiletá Veronika, skončila šestá.
1. Keroušová Michaela - SKST Vlašim
2. Stará Kateřina - SKST Vlašim
3. Suková Petra - ČKD Blansko